به نقل از academyofcivil.com اختلاف در قرارداد مشارکت در ساخت به دو دسته تقسیم میشود:
1) اختلاف در تفسیر مادههای قرارداد مشارکت در ساخت
یکی از مسائلی که ممکن است باعث بحث در قراردادها، خصوصا مشارکت در ساخت و ساز باشد، اختلاف برداشت طرفین از متن و مادههای قرارداد است که اغلب ناشی از ابهامات و عدم وضوح مفاد قرارداد است.
خیلی غیر قابل باور نیست که در چنین شرایطی هر یک از طرفین تلاش کنند، تا متن قرارداد را به گونهای تفسیر کنند که به نفع خود و به ضرر طرف مقابل باشد. برای پیشگیری از چنین اختلافاتی، توصیه میشود مفاد قرارداد به صورت دقیق و روشن تنظیم شود و طرفین قبل از امضا، قرارداد را به طور کامل مطالعه و درک کنند.
2) اختلاف در اجرای قرارداد مشارکت در ساخت
یکی دیگر از مسائلی که موجب اختلاف طرفین قرارداد مشارکت در ساخت و ساز میشود، اختلافات مرتبط با اجرای موضوع قرارداد است. برای مثال ممکن است طرفین در خصوص فسخ قرارداد، به کارگیری مصالح و تجهیزات و غیره اختلافاتی با یکدیگر داشته باشند.
در صورت به وجود آمدن چنین اختلافاتی در قرارداد، بر حسب موضوع اختلاف میتوان به مراجع دادگستری یا داوری مراجعه کرد. برای اینکه در مورد تمام بندها و مراحل مشارکت در ساخت اطلاعات بیشتری کسب کنید حتما روی لینک آبی رنگ کلیک کنید.
مرجع و روش حل اختلافات مشارکت در ساخت
گاهی این مشکلات مسالمت آمیز حل میشوند که شامل مذاکره، میانجیگری و داوری است. اگر برای حل این مشکلات نیاز به قضاوت کردن یا داوری شخص یا اشخاص دیگری باشد، طرفین قرارداد (مالک و سازنده) بصورت توافقی و با رعایت شروط لازم، شخصی را به عنوان داور انتخاب میکنند.
اگر طرفین قرارداد مشارکت در ساخت داور تعیین نکرده باشند، مستقیما باید به مراجع قضائی مراجعه کنند که روند آن زمانبر خواهد بود. برای مشاهده توضیحات کامل و ویدئو انواع اختلاف مشارکت در ساخت به این صفحه مراجعه کنید.