::: در حال بارگیری لطفا صبر کنید :::

نام کاربري : پسورد : يا عضويت | رمز عبور را فراموش کردم


تعداد بازدید : 177
نویسنده پیام
ava70
آفلاین



ارسال‌ها: 140
عضویت: 29 /9 /1401
9درمان های خانگی برای رفع بوی بد دهان


بوی بد دهان، که به آن هالیتوز (Halitosis) نیز گفته می شود، می تواند خجالت آور باشد و در برخی موارد حتی ممکن است باعث اضطراب شود. به همین دلیل است که قفسه های فروشگاه ها مملو از آدامس، نعناع، دهان شویه و سایر محصولات برای مبارزه با بوی بد دهان هستند. اما این ها راه حل دائمی نیستند چون علت بوی بد دهان را از ریشه رفع نمی کنند

برخی از غذاها، شرایط سلامتی و عادات از جمله دلایل بوی بد دهان هستند. در بسیاری از موارد، با تمیز نگه داشتن دهان و دندان های خود می توانید بوی بد دهان را برطرف کنید. اگر خودتان نمی توانید بوی بد دهان را رفع کنید، به دندانپزشک یا متخصص دهان و دندان مراجعه کنید.

  • بوی بد دهان از هر 4 نفر در جهان 1 نفر را تحت تاثیر قرار دهد.

  • شایع ترین علت هالیتوز رعایت بهداشت بد دهان است.

  • اگر ذرات غذا در دهان باقی بماند، تجزیه آنها توسط باکتری ها باعث تولید ترکیبات گوگردی می شود.

  • هیدراته نگه داشتن دهان می تواند بوی دهان را کاهش دهد.

  • بهترین درمان برای بوی بد دهان مسواک زدن منظم، نخ دندان کشیدن و آبرسانی است.

درمان‌های خانگی ساده و تغییرات سبک زندگی، مانند بهبود بهداشت دهان و دندان و ترک سیگار، اغلب می‌تواند این مشکل را برطرف کند. با این حال، اگر بوی بد دهان ادامه پیدا کرد، توصیه می شود برای بررسی علل زمینه ای به پزشک مراجعه کنید.

اگر واقعاً بوی بد دهان دارید که با درمان بهبود نمی یابد، پزشک ممکن است آنتی بیوتیکی به نام مترونیدازول تجویز کند. هنگام مصرف قرص مترونیدازول برای بوی بد دهان نباید الکل بنوشید، زیرا استفاده از این دو با هم می تواند باعث استفراغ شود.مترونیدازول برای دندان و عفونت های دهان، از جمله لثه های آلوده و آبسه های دندانی نیز استفاده می شود

بهترین روش برای کاهش بوی بد دهان، رعایت بهداشت دهان و دندان است. توصیه می شود که افراد سالی دو بار برای معاینه و تمیز کردن به دندانپزشک مراجعه کنند.دندانپزشک ممکن است خمیر دندانی را توصیه کند که حاوی یک عامل ضد باکتری یا دهانشویه ضد باکتری باشد.از طرف دیگر، اگر بیماری لثه وجود داشته باشد، جرم گیری حرفه ای ممکن است برای پاک کردن تجمع باکتری ها در پاکت های بین لثه و دندان ضروری باشد.

از کجا بفهمیم دهانمان بوی بدی می دهد؟

بوی خاص نفس بسته به علت مشکل می تواند متفاوت باشد. بهتر است از یک دوست نزدیک یا خویشاوند بخواهید تا بوی دهان شما را بسنجد، زیرا تشخیص آن توسط خودتان ممکن است دشوار باشد.

اگر کسی در دسترس نیست، یکی از راه های تشخیص بوی دهان این است که مچ دست خود را لیس بزنید، بگذارید خشک شود و سپس آن را بو کنید. بوی بد در این ناحیه از مچ دست احتمالاً نشانه بوی دهان است.

برخی از افراد نیز نگران نفس خود هستند، حتی اگر بوی دهانشان کم باشد یا اصلاً بوی بدی نداشته باشد. این حالت هالیتوفوبیا نامیده می شود و می تواند منجر به رفتارهای وسواسی در پاکسازی دهان شود.

علت بوی بد دهان چیست

علل بالقوه بوی بد دهان عبارتند از:

غذا: تجزیه ذرات غذا گیر کرده در دندان می تواند باعث ایجاد بوی بد شود. خوردن پیاز و سیر نیز می توانند باعث بوی بد دهان شوند. پس از هضم، تجزیه آنها از طریق خون به ریه ها منتقل می شود و می توانند بر بوی  تنفس تاثیر بگذارند.


Dry mouth: Saliva naturally cleans the mouth. If the mouth is naturally dry or dry due to a specific disease, such as xerostomia, odors can build up.

 

خشکی دهان: بزاق به طور طبیعی دهان را تمیز می کند. اگر دهان به طور طبیعی به دلیل بیماری خاصی خشک باشد، ممکن است بوی بدی ایجاد شود.

 

https://www.medicalnewstoday.com/articles/166636

 

بهداشت دهان و دندان: مسواک زدن و نخ دندان کشیدن باعث حذف ذرات کوچک غذا می شود که می توانند تجمع یافته و به آرامی تجزیه شوند و باعث ایجاد بو شوند. اگر مسواک زدن منظم نباشد، لایه ای از باکتری به نام پلاک ایجاد می شود.

این پلاک می تواند لثه ها را تحریک کرده و باعث التهاب بین دندان ها و لثه ها به نام پریودنتیت شود. پروتزهایی که به طور منظم یا به درستی تمیز نمی شوند نیز می توانند حاوی باکتری هایی باشند که باعث بوی بد می شوند.

رژیم های غذایی سنگین: برنامه های غذایی سخت و کم کربوهیدرات به دلیل تجزیه چربی های تولید کننده مواد شیمیایی به نام کتون می تواند باعث ایجاد بوی بد دهان شود.

داروها: برخی از داروها باعث کاهش بزاق دهان شده و در نتیجه باعث ایجاد بو می شوند. سایر داروها با تجزیه و انتشار مواد شیمیایی در تنفس، بو ایجاد می کنند. به عنوان مثال می توان به برخی از مواد شیمیایی شیمی درمانی و برخی آرام بخش ها اشاره کرد. افرادی که مکمل های ویتامین را در دوزهای زیاد مصرف می کنند نیز مستعد بوی بد دهان هستند.

بیماری های دهان، بینی و گلو: گاهی اوقات، سنگ های کوچک پوشیده از باکتری می توانند روی لوزه های پشت گلو ایجاد شده و بو ایجاد کنند. همچنین، عفونت یا التهاب در بینی، گلو یا سینوس ها می تواند باعث بوی دهان شود.

بیماری ها: برخی سرطان ها، نارسایی کبد و سایر بیماری های متابولیک به دلیل ترکیبات خاصی از مواد شیمیایی که تولید می کنند، می توانند باعث ایجاد بوی بد دهان شوند. بیماری رفلاکس معده به مری (GERD) به دلیل رفلاکس منظم اسیدهای معده می تواند باعث بوی بد دهان شود.

علل نادر بوی بد دهان عبارتند از:

کتواسیدوز: وقتی سطح انسولین یک فرد مبتلا به دیابت بسیار پایین است، بدن دیگر نمی تواند از قند استفاده کند و به جای آن شروع به استفاده از ذخایر چربی می کند.هنگامی که چربی تجزیه می شود، کتون ها تولید و ساخته می شوند. کتون ها وقتی به تعداد زیاد یافت شوند می توانند سمی باشند و بوی مشخص و نامطبوعی ایجاد کنند. 

انسداد روده: اگر یک دوره طولانی استفراغ وجود داشته باشد، به ویژه اگر انسداد روده وجود داشته باشد، تنفس بوی مدفوع می دهد.

برونشکتازی: این یک وضعیت طولانی مدت است که در آن راه های هوایی گسترده تر از حد طبیعی می شود و باعث ایجاد مخاط می شود که منجر به بوی بد دهان می شود.

پنومونی آسپیراسیون: تورم یا عفونت در ریه ها یا مجاری هوایی به دلیل استفراغ، بزاق، غذا یا مایعات استنشاقی

درمان های خانگی برای رفع بوی بد دهان

درمان های خانگی برای بوی بد دهان عبارتند از:

 

1- مسواک زدن: حتماً حداقل دو بار در روز و ترجیحاً بعد از هر وعده غذایی مسواک بزنید.

 

2- نخ دندان: نخ دندان باعث کاهش تجمع ذرات غذا و پلاک بین دندان ها می شود. مسواک زدن فقط حدود 60 درصد از سطح دندان را تمیز می کند.

 

3- پروتزهای تمیز: هر چیزی که وارد دهان شما می شود، از جمله دندان مصنوعی، محافظ دهان، باید طبق توصیه روزانه تمیز شود. 

 

4- تعویض مسواک هر ۲ تا ۳ ماه یکبار

 

5- مسواک زدن روی زبان: باکتری‌ها، غذا و سلول‌های مرده معمولاً روی زبان جمع می‌شوند، به‌ویژه در افراد سیگاری یا کسانی که دهانشان خشک است.

 

6- اجتناب از خشکی دهان: مقدار زیادی آب بنوشید. از مصرف الکل و تنباکو پرهیز کنید که هر دوی آنها آب دهان را کم می کنند. 

 

7- جویدن آدامس یا مکیدن شیرینی ترجیحاً بدون قند می تواند به تحریک تولید بزاق کمک کند. 

 

8- اگر دهان به طور مزمن خشک باشد، پزشک ممکن است دارویی تجویز کند که جریان بزاق را تحریک می کند.

 

9- رژیم غذایی: از پیاز، سیر و غذاهای تند پرهیز کنید. غذاهای شیرین نیز با بوی بد دهان مرتبط هستند. مصرف قهوه و الکل را کاهش دهید.

 

اگر بوی نفس علیرغم کنترل این عوامل ادامه داشت، توصیه می شود که فرد برای آزمایشات بیشتر به پزشک مراجعه کند تا سایر شرایط را رد کند.

منبع: پارس ناز


چهارشنبه 03 اردیبهشت 1404 - 17:20
وب کاربر ارسال پیام نقل قول تشکر



تازه سازي پاسخ ها
پرش :
صفحه اصلی | انجمن | ورود | عضویت | خوراک | نقشه | تماس با ما | طراح

این قالب توسط سایت روزیکس طراحی شده است و هر گونه پاک کردن لینک طراح پیگرد قانونی دارد !